Pimpimpáré Lurkótábor

Zenés-alkotó élménytábor 4-7 éves gyermekek részére

Anyacuka baba-mama

Kreatív zenei élménytábor 0-3 éves babáknak és szüleiknek

Cipollino babakoncertje

Interaktív komolyzenei koncertélmény 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek.

Cipollino babakoncertjén az olasz bábfigura kalauzolja el a gyermekeket a komolyzene világába, ahol  a zeneterápia eszközeivel a gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a klasszikus zene világával, változatos hangszerek bemutatásán keresztül. A koncertsorozat kiemelt célja a zenei ízlésformálás, a zenei érdeklődés felkeltése, és az élő zenehallgatás életre szóló élményén keresztül a szülő- gyermek kapcsolatának erősítése.

A foglalkozás helyszíne: Magyar Zene Háza
További információk a Zenepagony facebook oldalán, a https://www.facebook.com/zenepagony, illetve a Magyar Zene Háza weboldalán, a  https://zenehaza.hu/ oldalon

Lurkoncert

Interaktív mese- és népzenei koncertélmény 6-10 éves gyermekeknek és szüleiknek

A Lurkoncert nevet viselő koncertsorozaton ismert gyermekfilmek zenéivel, valamint a magyar népzene gazdag tárházával ismerkedhetnek meg a gyermekek. A koncertsorozat célja a zenei érdeklődés felkeltése és az igényesen válogatott zenei anyag előadásán keresztül a zenehallgatás és a koncertre járás örömteli élményének nyújtása. A koncerten a gyermekek interaktív játékokon keresztül tapasztalhatják meg a zenehallgatás egyedülálló élményét.

A koncertek helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

További információk a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán: https://uj.wkk.kispest.hu/, valamint a Zenepagony Facebook oldalán: https://www.facebook.com/zenepagony

Hangsimogató

Érzelmi képességfejlesztő foglalkozás zeneterápiás eszközökkel 0-3 éves babáknak és
szüleiknek.

A Hangsimogató foglalkozások elsődleges célja a zenei érdeklődés felkeltése, a zenei ízlésformálás, valamint a közös zenélés örömteli élményének megtapasztaltatása, s ezen keresztül a szülő-gyermek, nagyszülő-gyermek kapcsolatának építése, kiegyensúlyozásának támogatása. A foglalkozásokon a gyermeket körülvevő, a testet és lelket simogató hangokkal ismerkedünk tibeti hangtálakkal alkalmazott zeneterápiás játékok módszerével, valamint a közös mondókázás és ritmushangszerekkel történő közös zenélés során. A tevékenységek különlegessége a fitballokon végzett mozgás, ahol zene és mozgás összekapcsolódik. Az alkalmakon játékos formában fejlődnek a szociális és érzelmi kompetenciák, a zenei képességek a zenehallgatás, a zenére ringatózás, ölbeli játékok és az együttes zenélés során.

Foglalkozások helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

A foglalkozások időpontja: minden péntek 9.00

További információk a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán:
https://uj.wkk.kispest.hu/, valamint a Zenepagony Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/zenepagony

Hangolda zeneovi

Zenei képességfejlesztő foglalkozás az érzelmi és szociális fejlesztés jegyében óvodáskorú
gyermekeknek..

A Hangolda zeneovi egyedi innováció a koragyermekkori zenei nevelés folyamatában. A foglalkozások elsődleges célja, hogy felkeltsék a gyermekek zenei érdeklődését és formálják zenei ízlésüket, ezáltal támogatva őket abban, hogy zeneértő- és szerető felnőttekké válhassanak. Kodály Zoltán egész világon egyedülálló zenepedagógiai alapelvei mentén kiemelt szempontom a magyar néphagyomány megismertetése, hiszen ahogy Kodály is fogalmazott: „A tudat alatti magyarság (…) talpköve a zene.” Magyar dalkincsünk különlegessége ráadásul, hogy annak dallamalkotása a magyar nyelv jellegzetességeit hordozza, így támogatva a beszédfejlődést is. A foglalkozások egyedisége zeneterápiás módszerek és játékok alkalmazásában rejlik. Ezek játékosságának és interaktív jellegének köszönhetően észrevétlenül fejlődik a gyermekek zenei hallása, éneklési készsége, ritmusérzéke, bővül szókincsük, valamint fejlődnek szociális, értelmi és érzelmi képességeik, mindezáltal pozitív hatást gyakorolva egész személyiségük fejlődésére.

A foglalkozások helyszíne:  Wekerlei Kulturház
A foglalkozások időpontja minden péntek 16.15
A Hangolda Zeneovi csoportja zárt. A csatlakozás időszakos és előzetes jelentkezéshez kötött.
További információk: wekerlei@zenepagony.hu

Zizengő

Zenei képességfejlesztő foglalkozás zeneterápiás módszerekkel 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek

A Zizengő nevet viselő zenei képességfejlesztő foglalkozások elsődleges célja a zenei érdeklődés felkeltése, a zenei ízlésformálás, és ezen keresztül a zenei képességek előkészítése. Az ölbéli játékok, és népdalok kreatív és újszerű megismertetésén keresztül célom a magyar dalkincs vonzóvá tétele és otthoni újraélésének elősegítése. A foglalkozásokon zeneterápiás játékok alkalmazása során fejlesztem a gyermekek érzelmi- és szociális készségeit, kiemelt figyelmet fordítva a szülő-gyermek kapcsolat támogatására.

A tevékenységek különlegessége a fitballokon végzett mozgás, ahol zene és mozgás összekapcsolódik.

A foglalkozások helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
A foglalkozások időpontja: minden péntek 10.00, 11.00, 17.15
További információk: a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán:
https://uj.wkk.kispest.hu/, valamint a Zenepagony Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/zenepagony

d Elérhetőségeim keressen fel
elérhetőségeim valamelyikén!
További részletekkel
kapcsolatban

Zenepagony 2021  I  Minden jog fenntartva.

weboldal készítés  I  webcrafter.hu