Pimpimpáré Lurkótábor

Zenés-alkotó élménytábor 4-7 éves gyermekek részére

Cipollino babakoncertje

Interaktív komolyzenei koncertélmény 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek.

Cipollino babakoncertjén az olasz bábfigura kalauzolja el a gyermekeket a komolyzene világába, ahol a mese és a zeneterápia eszközeivel a gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a klasszikus zene világával, változatos hangszerek bemutatásán keresztül. A koncertsorozat kiemelt célja a zenei ízlésformálás, a zenei érdeklődés felkeltése, és az élő zenehallgatás életre szóló élményén keresztül a szülő- gyermek kapcsolatának erősítése.

A koncertek helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

További információk a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán: https://uj.wkk.kispest.hu/, valamint a wekerlei zenepagony Facebook oldalán: https://www.facebook.com/zenepagony

Lurkoncert

Interaktív mese- és népzenei koncertélmény 6-10 éves gyermekeknek és szüleiknek.

A Lurkoncert nevet viselő koncertsorozaton ismert gyermekfilmek zenéivel, valamint a magyar népzene gazdag tárházával ismerkedhetnek meg a gyermekek. A koncertsorozat célja a zenei érdeklődés felkeltése és az igényesen válogatott zenei anyag előadásán keresztül a zenehallgatás és a koncertre járás örömteli élményének nyújtása. A koncerten a gyermekek interaktív játékokon keresztül tapasztalhatják meg a zenehallgatás egyedülálló élményét. 

A koncertek helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

További információk a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán: https://uj.wkk.kispest.hu/, valamint a wekerlei zenepagony Facebook oldalán: https://www.facebook.com/zenepagony

Hangsimogató

Érzelmi képességfejlesztő foglalkozás zeneterápiás eszközökkel 0-3 éves babáknak és szüleiknek.

A Hangsimogató foglalkozások elsődleges célja a közös zenélés örömteli élményének megtapasztaltatása, s ezen keresztül a szülő-gyermek, nagyszülő-gyermek kapcsolatának építése, kiegyensúlyozásának támogatása. A foglalkozásokon a gyermeket körülvevő, a testet és lelket simogató hangokkal ismerkedünk a zeneterápiás játékok módszerével. A tevékenységek záró akkordja a közös zenélés, táncolás. Az alkalmakon játékos formában fejlődnek az érzelmi kompetenciák, a zenei képességek a zenehallgatás, a zenére ringatózás, ölbeli játékok és az együttes zenélés során.


A foglalkozások helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
A foglalkozások időpontja: Minden pénteken 9:30-10:15-ig.

További információkért kérem,  jelentkezzen a wekerlei@zenepagony.hu email címen!

Libbentő Babatáncház

Magyar babatáncház mondókákkal, csujogatókkal 0-3 éves gyermekeknek, testvéreiknek és szüleiknek.

A Libbentő Babatáncház egyedi innováció a koragyermekkori zenei nevelés folyamatában. A táncházakon archaikus moldvai-csángó körtáncokat tanulunk a résztvevő szülőkkel és gyermekeikkel. A táncolás során énekelünk, csujogatunk, miközben a hordozóban, ölben nyugvó kisbabák magukba szívják közös magyar hagyományunkat, dalkincsünket. Az alkalom második felében mozgással kisért mondókázás során szülő és gyermek kapcsolata elmélyül, kiteljesedik, szülő és gyermeke együtt éli meg a közös éneklés, mozgás katartikus élményét.

Babatáncházak helyszíne: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

További információk a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár weboldalán: https://uj.wkk.kispest.hu/

Zizengő

Zenei képességfejlesztő foglalkozás zeneterápiás módszerekkel bölcsődés és óvodás gyermekeknek.

A Zizengő nevet viselő zenei képességfejlesztő foglalkozások elsődleges célja, hogy felkeltsék a gyermekek zenei érdeklődését és formálják zenei ízlésüket, ezáltal támogatva őket abban, hogy zeneértő- és szerető felnőttekké válhassanak. Kodály Zoltán egész világon egyedülálló zenepedagógiai alapelvei mentén kiemelt szempontom a magyar néphagyomány megismertetése, hiszen ahogy Kodály is fogalmazott: „A tudat alatti magyarság (…) talpköve a zene.” Magyar dalkincsünk különlegessége ráadásul, hogy annak dallamalkotása a magyar nyelv jellegzetességeit hordozza, így támogatva a beszédfejlődést is. A foglalkozások egyedisége zeneterápiás módszerek és játékok alkalmazásában rejlik. Ezek játékosságának és interaktív jellegének köszönhetően észrevétlenül fejlődik a gyermekek zenei hallása, éneklési készsége, ritmusérzéke, bővül szókincsük, valamint fejlődnek szociális, értelmi és érzelmi képességeik, mindezáltal pozitív hatást gyakorolva egész személyiségük fejlődésére.

A foglalkozások helyszíne és időpontja változó. A bölcsődés korosztálynak minden pénteken 10:30-11:30-ig tartok foglalkozást a Wekerlei Kultúrházban.

További információkért kérem,  jelentkezzen a wekerlei@zenepagony.hu email címen!

d Elérhetőségeim keressen fel
elérhetőségeim valamelyikén!
További részletekkel
kapcsolatban

Wekerlei Zenepagony 2021  I  Minden jog fenntartva.

weboldal készítés  I  webcrafter.hu